TRANSRARAUL

A fost inaugurat cel de-al treilea traseu montan spectaculos din ?ara noastra. Dupa Transfagarasan si Transalpina, o noua sosea spectaculoasa a fost inaugurata în România.

Transraraul este soseaua din muntii Moldovei, care face legatura dntre Valea Bistritei, de la Chiril si Valea Moldovei, la Pojorâta. Drumul, extrem de spectaculos, care poate fi comparat cu Transfagarasanul si cu Transalpina a fost deschis în august 2014.

Traseul mai este denumit si Drumul Comorilor, întrucât unul dintre punctele sale de atractie sunt Pietrele Doamnei, care mai specifica si faptul ca una dintre legende spune ca în 1541, domnitorul Petru Rares si-ar fi gasit un loc în muntii Rarau pentru a-si adaposti familia si o parte de avere de hoardele de tatari. Urmariti de cotropitori, doamna Elena, sotia lui Petru Rares si fiul acestora s-ar fi refugiat într-o pestera sa se roage, iar stânci uriase s-ar fi desprins si ar fi cazut peste locul în care se afla averea, îngropându-i si pe hoti.

Portiunea de drum dintre Chiril si Rarau va avea un regim special de circulatie. Drumul este marcat cu semne de circulatie pentru un regim de viteza limitat la 30 de km/h, iar în conditiile în care este un drum cu o dificultate mare, urmeaza sa mai fie montate o serie de elemente care sa le indice soferilor cum trebuie sa circule pentru a fi în siguranta.